Opis
SKŁADNIKI
mąka z
czerwonej soczewicy*, woda źródlana (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5
litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól
wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się
wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po
wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 18-20 min, al. dente 13
min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie
mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1580 kJ / 378
kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0
g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 10
g
Białko: 24 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu