Opis
SKŁADNIKI
morele*,
koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, kwas
L-askorbinowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany
przez gotowanie owoców moreli z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu
otrzymania odpowiedniego poziomu pH. Utrwalony przez pasteryzację w
hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. 100 g produktu sporządzono z
80 g owoców moreli. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 498 kJ / 118 kcal
Tłuszcz <
0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany: 28 g
w
tym cukry: 25 g
Białko: 1,1 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu w temperaturze
+4°C.