Opis
SKŁADNIKI
kapusta biała*,
marchew*, kłodawska sól kamienna niejodowana (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Produkt wytwarzany
tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii
kwasu mlekowego.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 46,7 kJ/ 11
kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,06
g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: <0,15
g
Białko: 1,8 g
Sól: 2,0 g
UWAGA
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na
jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia. Nie wstrząsać, otwierać
powoli.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych w
temperaturze 4 do 8 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3
dni.