Opis
SKŁADNIKI
buraki ćwikłowe* 50 %, woda, przyprawy*, naturalna sól kamienna
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Żywy zakwas z
buraków ćwikłowych, który zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego,
pochodzące z naturalnego ekologicznego środowiska. Naturalnie musujący. Produkt
niepasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 37 kJ /9 kcal
Tłuszcz: < 0,5
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 1,4
g
w tym cukry: < 0,5 g
Białko: <
0,5 g
Sól: 1,1 g
UWAGA
Otwierać
ostrożnie. Wypukłe wieczko jest efektem naturalnej fermentacji.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze
od +2°C do +10°C. Dopuszcza się przechowywanie w temperaturze pokojowej
do 72 godzin. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym
opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin.