Opis
SKŁADNIKI
quinoa
czerwona (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje
tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz
dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zaleca
się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w
proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1489 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 6,1 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 57 g,
w
tym cukry - 1,3 g
Białko
- 14 g
Sól
- 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.